Bij Neufmoisbelle hechten we waarde aan leveranciers die fair trade nastreven. We zijn dan ook altijd op zoek naar leveranciers van zwangerschapskleding en verzorgingsproducten die op de een of andere manier bijdragen aan een betere wereld. Op dit moment hebben we onder andere producten van de merken Boob, Akua-Ba en Weleda in ons assortiment. Dit zijn allen merken die fair trade hoog in het vaandel hebben staan. We laten je in deze blog weten hoe deze duurzame merken invulling geven aan hun fair trade beleid.

Boob
Boob is een Zweeds merk en probeert op diverse manieren sociaal verantwoord te ondernemen. Haar kleding wordt geproduceerd in Europa volgens de Code of Conduct. Hierdoor is er bijvoorbeeld toezicht en controle op werkomstandigheden, kinderarbeid en afvalverwerking. Daarnaast wordt alleen organisch katoen gebruikt en wordt een deel van haar kleding van gerecyclede petflessen gemaakt. Tot slot worden er geen chemische stoffen gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Aangezien we een voorstander zijn van sociaal verantwoord ondernemen vindt je in onze webshop een grote collectie zwangerschapskleding en borstvoedingskleding van Boob terug.

Akua-Ba
Het Nederlandse merk Akua-ba is volledig gemaakt van fair trade katoen. De stichting doneert per verkocht T-shirt een klamboe aan zwangere vrouwen in Burkino Faso om hen te beschermen tegen malaria. Wanneer een vrouw zwanger is heeft zij namelijk een sterk verhoogde kans om de ziekte op te lopen vanwege een mindere werking van het afweersysteem tijdens de zwangerschap. Bij elk ontwerp van Akua-Ba hoort een handgemaakt houten bedeltje. Dit beeld symboliseert volgens een Afrikaanse legende 'life and good luck'. Naast de T-shirts bieden we ook tunieks, tanktop's en Fair trade body butter van dit merk aan. Koop een product van Akua-Ba om een moeder en haar kind te steunen in de strijd tegen de malaria!

Weleda
Al ruim 90 jaar produceert Weleda duurzaam, fair trade en maatschappelijk verantwoord 100% natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten. De ingrediënten die zij gebruiken zijn zoveel mogelijk afkomstig uit de biologische of biologisch-dynamische landbouw of uit ecologisch gecertificeerde natuurgebieden. Weleda heeft in de afgelopen decennia diverse hulpprojecten ondersteund in de wereld, zoals de Genetic Garden en een botanische tuin in het Indische Sevapur. In 2010 is Weleda verkozen tot het duurzaamste merk van Nederland. In ons assortiment vindt je diverse wellness en beauty producten van Weleda.

Wil jij ook graag bijdragen aan een betere wereld? Neem dan snel een kijkje in onze fair trade collectie van de webshop!




Leave a Reply.